25 December 2008

Padari piparkook

Piparkoogimaania jätkub. Seekordseks teemaks on "Less is more!" ning alapealkirjaks "Päevapoliitika". Valmis on meisterdatud suuremas koguses (kõik pole saanud au pildile pääseda) piparkoogikonservi.

Toote kirjeldus ja töö käik:
1) Küpseta täpselt paras jagu pisikesi piparkooke (mida väiksem, seda uhkem) ning arvesta, et umbes pooled neist lähevad kõrbema.
2) Kaunista koogikesed mitmevärvilise glasuuriga ning jälgi, et glasuur oleks hea tihke (1 munavalge ning umbes 250 grammi tuhksuhkrut, törts toiduvärvi). Vabariigi kaubandusvõrgus on saadaval ka päris korraliku kvaliteediga valmisglasuure, nende eeliseks on mugav ning piisava tugevusega kilepakend, mis tagab glasuuri väljutusava stabiilse suuruse tööprotsessi käigus. Kaunista koogikesed mõlemalt poolt.
3) Toida kuu aega enne jõule lapsele sisse suuremas koguses kõige pisematesse purkidesse pakendatud beebitoitu. Hea kui saad ühendada meeldiva kasulikuga ehk siis teed näo, et just neid toite peab laps vastaval eluetapil sööma (see on vajalik maskeering, et mees/ämm/jms ei saaks jälile, mis totrusega kavatsed tegelema hakata ning jääb ära ka eneseõigustamise raske ja väsitav protsess, säilib üllatusmoment). Hoia purgid alles!
4) Lase purgi põhja suurem törts eelpoolnimetatud head ja tugevat glasuuri ning pista piparkook otsapidi selle sisse.
5) Kaunista purk sobiva "mütsikesega" ning lisa kauba nimetus: "Padari piparkook. (Suuremaks koogiks tänavu jaksu pole)"




Kui väikestest kookidest ära tüdined, siis võid meeleheaks sekka teha ka paar suuremat.


Et kõik oleks poliitiliselt korrektne, lisa komplekti ka "Oravate pähklimesi" ning "Laar ploomimoosi väikese konjakiga". Siinkohal jätame purgi sisu mõne kokandusfoorumi teemaks ja keskendume purgi peakattele, milleks käesoleva loo autor sai ainest IT Advendiingliprojektist.


Piltidel on rekvisiidina kasutatud küüslaugušokolaadi, mida valmistab Polkovniku lemmikkohvik Wine Piccadilly.



Koalitsioonikorvike ootamas päkapikke.

Täna on päev nagu iga teinegi. Tavaline päev, kus püüame olla paremad inimesed iseenda, oma lähedaste ja meid ümbritseva suhtes. Päev, kus saame ja tahame olla turvalises kodus.
Olgu teil iga päev nagu jõululaupäev!



Kirjutas
Polkovnik


'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'*'
Faktid
'*' 7 aastat tagasi olid väljas hanged rinnuni, paukus käre pakane, mis näpistas ära kõik tema pulmadeks saadud lilled v.a. kimbu punaste nelkidega. Pruudililleks olnud valge ratsuritähe sisse oli taibukas florist pistnud tugivarda, mis hoidis lille vapralt püsti, et see saaks öökapil veidi pikemalt konkureerida punanelkidega.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...